Pikante drumsticks met mas en bonen (4 personen)

 

 

 

Benodigdheden:

-         8 drumsticks

-         zout

-         versgemalen peper

-         mespunt paprikapoeder

-         2 teentjes knoflook

-         1 (rode) ui

-         3 eetl. olijfolie

-         1 dl. kippenbouillon (van tablet of uit pot)

-         dl. barbecuesaus of chilisaus

-         1 dl. tomatenketchup of gezeefde tomaten

-         2 eetl. honing

-         2 theel. sambal oelek

-         400 gram mas (blik)

-         400 gram rode bonen (kidneybonen, blik)

Bereiding:

Bestrooi de drumsticks met peper, zout en paprikapoeder. Pel de teentjes knoflook en ui en snipper ze. Verhit de olijfolie in ene braadpan en bak hierin de drumsticks rondom goudbruin. Blus af met de bouillon en voeg de barbecuesaus, tomatenketchup, honing en sambal toe. Laat de kip met deksel 25 minuten zachtjes garen. Giet de mas en bonen af, verwarm ze in water met een beetje zout. Schep in warme (diepe) borden mas met bonen en verdeel daarover de drumsticks met saus. Lekker met pitabrood en een groene salade.

Tips:

Drumsticks kunnen worden vervangen door kipkarbonades.

In plaats van mas en bonen zijn sperziebonen, doperwten of tuinbonen ook heel geschikt.